MENU CLOSE

Ele

(2022-23)

solo clarinet, string orchestra (55432)

Duration: 20'

commissioned by Lauri Sallinen, Ostrobothnian Chamber Orchestra and Musica Vitae

premiere September 29, 2023, Kokkola Conservatory, Lauri Sallinen and the Ostrobothnian Chamber Orchestra conducted by Dima Slobodeniouk

published by Fennica Gehrman

  1. Eleitä I
  2. Eleitä II
  3. Eleitä III
  4. Elementtejä
  5. Elegia

The starting point of Ele has been Lauri Sallinen’s wish and idea of a piece with theatrical elements. The subtitle is thus “Five gestic scenes for clarinet and string orchestra”.

Talvella 2022-23 syntynyt Ele sisältää alaotsikkonsa mukaan ”Viisi gestistä kohtausta klarinetille ja jousiorkesterille”. Teos muodostuu siis yhtä lailla elekielestä kuin sävelistäkin, ja alkusysäyksenä on ollut klarinetisti Lauri Sallisen idea ja toive teatterillisesta kappaleesta.

“Wennäkosken sointirikkaat teokset ovat jo pitkään olleet suomalaisen nykymusiikkikentän erottamaton osa, mutta todellinen läpimurto myös kansainvälisellä kentällä on tapahtunut alle vuosikymmenen sisään.

Perjantai-iltana kuultu viisiosainen konsertto oli Wennäkoskea kaikilla mausteilla: mielenkiintoisen ja kuulijalle vaativan musiikin lisäksi teokseen kuului jatkuva koreografia, jossa erityisesti solistin kädenliikkeet, tanssilliset eleet ja ilmeet oli notatoitu partituuriin tarkasti. (—) Lisää tällaista.”

(Martti Laitinen, Keskipohjanmaa 2.10.2023)